Isuzu
több mint 100
éve az Ön oldalán áll

original-isuzu-shield
19 16
ISUZU Inizia la storia
Egy 100 éves történelem

Történelmi háttér

Az Isuzu története több, mint 100 évvel ezelőtt kezdődik Japánban, 1916-ban, amikor az 1893-ban alapított Tokyo Ishikawajima Shipbuilding and Engineering Co. Ltd. és a Tokyo Gas and Electric Industrial Co. megkezdik az együttműködést a gépjárműgyártásra való üzem megalapítására.

19 18
Első együttműködés

Japán és Anglia között

Megkezdődik a járművek gyártása az angol Wolseley Motor Ltd. gépjárműgyártóval együttműködve. A 19. század végén alapította az akkor 30 éves Herbert Austin, a márka egész 1975-ig áll fenn, és néhány modell gyártása után ,1918-ban több szerződést köt az Ishikawajiama Ship-Building and Engineering-el, amely 1922-től új járművek gyártásához vezet.

Wolseley Motor Ltd
19 22
Wolseley A9
Első személygépkocsi

Wolseley A9

4 év fejlesztés után a Tokyo Ishikawajima Ship-Building and Engineering új járművet mutat be, amely utasok szállítására szolgál, és Japánban volt gyártva Wolseley A9 név alatt. Olyan közlekedési eszközről volt szó, amelynek alkatrészei az Egyesült Királyságból származtak, azonban némelyik alkatrész, mint pl. a karosszéria vagy a motor teljes egészében a Tokyo Ishikawajima Ship-Building and Engineering üzemben volt megtervezve és elkészítve. 4 hengeres és 2,6 literes jármű, amely elérte akár a 11,6 kW teljesítményt, és amely a motor fejében vezérműtengellyel volt felszerelve, miközben abban az időben hasonló technológiát alkalmaztak a légi közlekedésnél is. Újítások sorozata, amely a Wolseley A9 -től kezdve lerakta az alapokat a jövő számára, miközben ma úgy ismert, mint az "első autó a világon, amely Japánban volt gyártva".

19 28
A fejlesztések

Sumida CL

Megkezdődik a “Sumida CL” modell gyártása, amely a fogyasztás és a teljesítmény területén bemutatja az első újításokat. A “Sumida” megnevezés a folyó nevéből ered, amelynek közelében helyezkedett el az üzem. A következő évben, 1929-ben számos modell és újítás után napvilágot lát a “Sumida M Bus”, az autóbusz első modellje, amelyik Japánban volt gyártva, és amelyik a következő években az egyre modernebb tömegközlekedés hálózatának kialakulásához vezet.

Sumida CL
19 33
Sumiya & Chiyoda
Új gyártási modellek

Automobile Industries Co.

1933-ban az Ishikawajima Automotive Works, a DAT Automobile Manufacturing Inc.-vel való egyesülése után a nevét “Automobile Industries Co., Ltd” -re változtatja, és az akkori kormány által megadott standard alapján kezdi meg a jármű gyártását.

19 34
Isuzu

A név eredete

1934-ben, a Nemzetközi Ipari és Kereskedelmi Miniszterrel (MITI) való találkozás után történik meg a gépjárművek átnevezése "Isuzu"-ra, melyek először "Sumiya" és "Chiyoda" néven lettek forgalomba hozva, miközben ez a megnevezés a folyó nevéből ered, amelynek forrása és torkolata Ise városában található, Mie prefektúrában, és amelynek szó szerinti jelentése "50 harang". Az Isuzu folyó említésre méltó, mivel az isei szentély templomán folyik keresztül, és az isei szentély templomának bejáratánál az Uji híd ível keresztül a folyón. Mivel a szentély közelében helyezkedik el, az Isuzu folyót mindig tisztelték, és több versben és dalban idézték, amelyek a mai napig fennmaradtak.

Sumiya & Chiyoda

Fedezze fel Isuzu százados történelmét!

Minden kedden 11:00 órakor új hír!